Permanentin historiaa


 

Mies nimeltä Marcel Gateau kehitti vuonna 1872 lämpölaitteen, millä sai laineita aikaiseksi. Sitä kuumennettin alkoholilla ja bensalla, laite oli tarpeeksi lämmin kun kokeiluun käytetty sanomalehti muuttui vähän ruskeaksi. Muuta vaaraa laitteesta ei ollut, kunhan se ei osunut päänahkaan. Laite tosin vaurioitti myös hiuksia, koska siihen aikaan ei vielä oltu kehitetty lämpösuojaa.

                                   

Väline itsessään oli rautaa ja ne muisuttivat pihtejä joissa oli urat mihin vastakappale kävi yhteen


Karl Nessler kehitti Saksassa vuonna 1905 papiljoteille vaihtoehtoisen tavan kihartaa hiuksia. Kiharruksessa käytettiin lehmän virtsan ja veden sekoitusta. Laite soveltui vain pitkille hiuksille, koska kuumat rullat muuten polttivat päänahkaa ja aiheutti palovammoja. Kone lämmitti 12 rulla 100 asteeseen ja niitä pidettiin päässä 6 tuntia täydellisen lopputuloksen saamiseksi.

Vuonna 1930 Bari - Woollss kehitti permanentin johon ei tarvinnut lämpäö. Teoriassa se siis tarkoitti hiuksen rikkisiltojen rikkomista kemikaaleilla ja samalla se teki hiusten kihartamisesta helpompaa. Vuonna 1932 yhtiö nimeltä Zotos International toi markkinoille permanentti menetelmän joka ei tarvinnut lämpäö eikä konetta. Se toimii Bari - Woollssin tekniikalla, eli permanetti aine rikkoo rikkisiltoja ja kiinnitysaineet paluattaa rikkisillat uusiin pareihin, jolloin hius pysyy kiharana. 


Arnold F. Williant kehitti vuonna 1938 kylmärullauksen, johon ei tarvinnut koneita tai lämpöä. Hius siis käärittiin rullan ympärille ja niihin laitettiin ammonium tiogylaattia joka avaa rikkisillata ja sulkemiseen käytettiin vetyperoksidia. Kyseisessä projektissä kesti huoneen lämmössä 6 - 8 tuntia. 

            Permanentti ja leikkaus | Nice Alice          Takatukka, etuheitto ja permis – 21 hiustyyliä, jotka meidän ...        

Nyky päivänä on monia tapoja tehdä permanentti on erikokoisia rullia, eri rulluas tapoja ja eri vahvuisia permanentti aineita, jotka titenkin valitaan asiakkaan hiusten mukaan. Nykyään permanentti on huomattavasti turvallisempi ja miellyttävempi tehdä kuin aiemmin. Tällä hetkllä muotia on laineet ja vähän isommat kiharat.

Lähteet: 

Wikipedia

http://hairillusion-erika.blogspot.com/2016/01/permanentin-historia.html 

http://vilmanhiusjuttuja.blogspot.com/2017/04/permanentti-historiasta-nykypaivaan.html 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hiusten leikkaus

Erilaiset otsatukat